Energie besparen met isolerende raambekleding

Isolatie is vandaag de dag relevanter dan ooit! Met isolerende raambekleding kun je je interieur comfortabel houden, energiekosten verlagen en je ecologische voetafdruk verminderen. Vaak denken we bij isoleren aan grote projecten zoals spouwmuur- en dakisolatie, maar wist je dat je met de juiste raambekleding ook veel kunt besparen? Benieuwd naar slimme tips om met isolerende raambekleding energie te besparen? Lees snel verder!

Populaire isolerende raambekleding

duette shades gordijnen cassette rolgordijnen

Top 3 isolerende raambekleding

Met de kou in aantocht doe je er goed aan om je goed te verdiepen in de mogelijkheden in isolerende raambekleding. Daarom hebben wij het makkelijker voor je gemaakt. Lees snel onze top-3 en beste presterende isolerende raamdecoratie voor thuis.


#1 Dupli shades en Duette® shades

Dupli en Duette Shades zijn het meest isolerend. De bijzondere honingraatstructuur van de duette® shades zorgt op natuurlijke wijze voor subtiele filtering van daglicht, regulering van de kamertemperatuur, demping van het omgevingsgeluid en verlaging van het energieverbruik. Duette® Shades worden ook wel dubbele plissés (Dupli) genoemd. Geschikt voor vaste ramen, kantelkiepramen en kunststof kozijnen.

Wist je dat ramen zijn verantwoordelijk voor maar liefst 50% van het warmteverlies uit woningen? Dankzij het intelligente, unieke design van de Luxaflex® Duette® Shades en dupli shades van Label65® kan dit percentage met bijna de helft worden verminderd. Door de duette shades in de avond te sluiten houd je de kou buiten en de warmte binnen waardoor je minder hoeft te stoken.

Duette shades zijn ook ideaal voor kunststof kozijnen. In onze collectie hebben we namelijk verschillende producten die zonder boren of schroeven gemonteerd kunnen worden. De Label65® Easyfit en  Luxaflex® Trufit producten worden gemonteerd door middel van plakstrips. Ook kan je kiezen voor een  magnetisch frame van Label65® of Framefix van Luxaflex®

   duette shades honingraad  

#2 Gevoerde of verduisterende gordijnen

Gordijnen zijn echte sfeermakers in huis. Daarnaast zijn ze goed te combineren met andere producten zoals een jaloezie. Maar wist je ook dat gevoerde gordijnen energiebesparend zijn? Door de ramen komt er ongemerkt veel kou naar binnen. Als de gordijnen gesloten zijn houden ze de kou tegen waardoor het minder koud in huis wordt. Hoe dikker de stof, hoe beter het isoleert! 

gold collectie of onze Label65® collectie en je kunt kiezen uit verschillende plooien. Zo breng je sfeer in je huis én bespaar je op je energierekening, win-win!

Wil je het echt afmaken? Kies dan voor een mooie railroede om je nieuwe gordijnen aan te hangen!

 isolerend gordijn    gordijn isolerend slaapkamer

#3 Gevoerde of verduisterende vouwgordijnen

Nummer 3, maar zeker niet de minste in het rijtje van energiebesparende raambekleding... Vouwgordijnen!

Vouwgordijnen zijn tijdloos en daarom geliefd door veel mensen. De vouwgordijnen kan je helemaal naar wens samenstellen. Zo kan je kiezen aan welke kant de baleinen moeten komen, voor of achter en of je het vouwgordijn handmatig wilt bedienen of elektrisch. Daarnaast heb je bij vouwgordijnen de keuze uit verschillende stoffen zoals vitragestoffen, lichtdoorlatende stoffen en gevoerde en verduisterende stoffen. Ook hier geldt, hoe dikker de stof hoe beter het vouwgordijn isoleert. Wanneer je kiest voor een gevoerde of verduisterende stof is deze energiezuinig en kun je besparen op je energierekening. 

 isolerend gordijn    gordijn isolerend slaapkamer

Overige isolerende raambekleding

De 3 genoemde isolerende raamdecoratie procuten zijn bij ons het best verkocht en adviseren wij ook zeker als oplossing. Gelukkig zijn er nog een aantal andere opties, die we toch graag willen delen.

Cassette Rolgordijnen

Ook bij rolgordijnen geldt hoe minder transparant de stof, hoe hoger de isolatiewaarde. De stof van een verduisterend rolgordijn is dikker en dus extra isolerend. De cassette en zijgeleiding van het rolgordijn zorgen er niet alleen voor dat de ruimte goed verduisterd is, maar ook dat er geen koude lucht naar binnen komt. Dit maakt een cassette rolgordijn ook een goede keuze om je huis beter te isoleren.

  rolgordijn cassette isolerend slaapkamer   cassette rolgordijn met zijgeleiding

Shutters

Ook shutters hebben een hoge isolerende werking. Doordat schutters in een frame gemonteerd worden, sluiten deze perfect aan op je raam en heb je geen last van tochtkieren. Houten shutters kunnen in bijzondere vormen worden gemaakt, waardoor shutters dus ook op schuine ramen goed passen. Door de lamellen te kantelen houd je de koude lucht buiten de kamer.

shutters speciale vorm   shutters badkamer

Tips om de kou tegen te houden

Niemand is blij met kou en tocht in huis. Nu de energiekosten de pan uit rijzen is het erg vervelend als je onnodig moet stoken in huis. Daarom hebben wij nog wat extra tips voor je op een rijtje gezet, zodat je de kou (wat langer) tegen kan houden waardoor je kan besparen op je energiekosten.


1. Doe de raambekleding ’s avonds dicht

De meeste huizen tegenwoordig zijn voorzien van dubbel glas. Dit betekent echter niet dat er geen warmte meer verloren gaat via deze ramen. Er blijkt namelijk nog altijd zo’n 20% van de warmte in huis verloren te gaan. ’s Avonds kun je dit deels tegengaan door de raambekleding volledig te sluiten. De raambekleding vormt een extra isolerende laag voor het raam en zorgt er dus voor dat er meer warmte in huis blijft.

2. Kies voor goed passende raambekleding

Wanneer je raambekleding goed aansluit op het raam en er dus vrijwel geen kieren zijn, blijft de koude lucht tussen het raam en de raambekleding hangen. Hoe beter de raambekleding dus aansluit, hoe minder koude lucht er via het raam de kamer in komt. Door raambekleding op maat te laten maken ga je deze tochtkieren dus grotendeels tegen.

3. Laat de verwarming vrij

Zorg ervoor dat je jouw raambekleding niet over een radiator heen hangt. De warme lucht die uit zo’n radiator komt, stijgt namelijk op. Wanneer je hier een gordijn overheen hangt, zal de warme lucht achter het gordijn blijven hangen. Houd bij het kiezen van raambekleding dus altijd rekening met de radiatoren in huis.

4. Combineer twee soorten raambekleding

Wil je echt het maximale halen uit je isolerende raambekleding? Combineer dan twee soorten raambekleding met elkaar! Kies bijvoorbeeld voor isolerende duettes of isolerende plissegordijnen en combineer dit met isolerende gordijnen en profiteer van extra isolatie.

5. Gordijnen bij de voordeur

Via de voordeur kan er ongemerkt ook veel kou naar binnenkomen. Om dit te voorkomen, kun je isolerende gordijnen voor je voordeur hangen, waardoor de kou buiten blijft.

Extra tips om te besparen met je raambekleding:

    • Combineer twee energiezuinige producten met elkaar voor extra isolatie, bijvoorbeeld een duette shade en een verduisterend gordijn.

    • Kies, waar de ruimte het toelaat, voor verduisterende (vouw)gordijnen. Deze houden door het type stof minder zonlicht, warme lucht en tocht tegen.

    • Plaats geen producten voor je radiator, dan komt de warmte tussen het raam en product terecht en stook je voor niets. Laat je producten gratis inmeten door onze professionals om te zorgen dat deze passend voor het raam geplaatst kunnen worden!

    • Weet je niet goed welke raambekleding het best past in jouw situatie of interieur? Laat je gratis adviseren door onze professionals in onze winkel of maak een gratis advies aan huis afspraak.